среда, 3 апреля 2019 г.

Мариновані огірки

Мариновані огірки
Мариновані огірки — овочеві консерви, до складу яких обов'язково входить оцтова кислота, що забезпечує консервуючу дію в процесі маринування. Мариновані огірки готують шляхом заливки плодів маринадом з подальшою пастеризацією.
Історично склалося так, що огірки стали найпопулярнішим продуктом для маринування. В Російській імперії огірок з'явився за часів Івана Грозного, але тут його смак визнали прісним, тому стали солити і маринувати. Такий спосіб допомагав зберегти врожай на зиму. Протягом багатьох століть огірки готували в бочках, поки на початку XIX століття Ніколя Аппер не відкрив спосіб закочування огірків в банки. З тих пір банки для маринованих огірків незмінно користуються успіхом.

Види[ред. | ред. код]

Мариновані огірки в залежності від концентрації оцтової кислоти поділяються на:
  • Слабокислі — 0,4 %
  • Середньокислі — 0,6 %
  • Кислі — 0,61-0,9 %

Сучасність[ред. | ред. код]

Сучасні виробники консервованої продукції пропонують споживачам широкий асортимент маринованих огірків.

Характеристики[ред. | ред. код]

  • Оцтова кислота в поєднанні з кухонною сіллю пригнічує життєдіяльність мікрофлори, що призводить до псування свіжих овочів, але в малих кількостях вона не має шкідливого впливу на організм людини.
  • Кисле середовище перешкоджає утворенню солей кальцію, які осідають на суглобах, і є основою для розвитку ост
  • Pickle.jpg

Комментариев нет:

Отправить комментарий